عاشقان قهوه

۴ مطلب در ارديبهشت ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

خیلی از افراد خرید قهوه های فوری و آماده رو به خرید قهوه ترجیح می دهند، که دلایل مختلفی از جمله نداشتن شناخت کافی در خصوص قهوه ها و وجود قهوه های نامرغوب در بازار یکی از از این دلایل است.

امروز قصد داریم تا شما را با یکی از پر فروش ترین قهوه های جهان و سومین کشور تولید کننده قهوه در جهان آشنا کنیم.

"قهوه اندونزی" نامی آشنا برای دوستدارن قهوه.

با ما همراه باشید تا با قهوه اندونزی آشنایی مختصری داشته باشیم.

تاریخچه قهوه اندونزی

کشت قهوه در اندونزی از اوایل ابتدای قرن هفدهم میلادی و در غرب جاوا، اولین منطقه ‌ای بود که مزارع قهوه توسط یک شرکت هلندی تاسیس شد. رشد مزارع قهوه در اندونزی باعث توسعه بسیاری از زیرساخت ها در این کشور شده و در اواخر قرن نوزدهم این کشور را به یک کشور صنعتی تبدیل کرد.

در اواخر قرن نوزدهم کشت قهوه در این کشور به دلیل رشد نوعی قارچ بر روی برگ های قهوه دچار رکود شدیدی شد. اما استعمارگران هلندی به دلیل علاقه ای که به قهوه داشتند، تصمیم گرفتند که نوع دیگری از قهوه را که نسبت به قهوه عربیکا مقاوم تر است، جایگزین نمایند. آن ها تصمیم گرفتند که قهوه روبوستا را در کشور پرورش دهند که امروزه در حدود ۹۰% تولیدات قهوه اندونزی محسوب می گردد.

در میان تمامی مناطقی که در اندونزی به کشت و عرضه ی قهوه مشغول هستند، قهوه اندونزی جاوه طرفداران خاص خود را دارد. جاوه یا جاوا یکی از بزرگترین مجمع الجزایرهای اندونزی و یکی از بزرگ ترین تولید کنندگان قهوه در تمام مناطق اندونزی است.

انواع قهوه اندونزی

قهوه روبوستا و عربیکا بیشترین سهم تولید قهوه در این کشور را دارند، اما می توان قهوه های کاپی لوواک، مندیلینگ و آچه اشاره کرد که جزو معروف ترین قهوه های کشور اندونزی می باشند.

تنوع قهوه در این کشور باعث شده تا برای ذائقه های مختلف قهوه وجود داشته باشد تا بتوان از این کشور به عنوان یکی از بزرگترین و پر تنوع ترین کشورهای تولید قهوه نام برد.

 برگرفته شده از وبسایت: brightjava

به جرات می توان گفت که خواص دانه قهوه اندونزی نیز به نسبت سایر قهوه ها بیشتر بوده و در نتیجه بهترین انتخاب برای خرید یک قهوه ی عالی با عطر و طعم مطبوع است. همچنین همان طور که گفتیم قهوه اندونزی بیشترین تنوع را در میان انواع قهوه داشته و می تواند پاسخگوی همه ی سلیقه ها باشد.

امروزه کشورهای مختلف قهوه را با بهترین کیفیت به سراسر دنیا عرضه می کنند، اما قهوه اندونزی سال هاست کیفیت خود را به جهانیان ثابت کرده و همیشه اولین انتخاب عاشقان قهوه بوده است. پس اگر شما هم قصد خرید قهوه اندونزی را دارید، در خرید آن شک نکنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.

  • مرتضی عزیزی
  • ۰
  • ۰

قهوه اسپشیالیتی چیست؟

اگر مشتاق نوشیدن یک فنجان قهوه هستید، دو انتخاب دارید.قهوه معمولی یا قهوه اسپشیالیتی.

اما تفاوت قهوه اسپشیالیتی  و قهوه معمولی در چیست و چه چیزی این نوع قهوه را بسیار خاص می کند؟

با اوسکافه همراه باشید تا بیشتر با قهوه اسپشیالیتی آشنا شوید:

اصطلاح قهوه اسپشیالیتی برای اولین بار در سال ۱۹۷۴ توسط خانم Erna Knutsen در مجله تجارت چای و قهوه مورد استفاده قرار گرفت. خانم ناتسن از این واژه برای توصیف دانه ی سبز قهوه که دارای بهترین عطر و طعم است و در شرایط ویژه تولید می شود استفاده نمودند. 

چه تفاوتی بین قهوه معمولی و قهوه اسپشیالیتی وجود دارد؟

هنگام نوشیدن قهوه معمولی، اغلب می توانید با یک طعم خوب و تجربه کمتر از هیجان روبرو شوید.

برعکس، قهوه اسپشیالیتی به معنای واقعی کیفیت تضمین شده در تمام مراحل تولید قهوه از دانه تا فنجان است.

آنچه یک قهوه را یک قهوه اسپشیالیتی می کند:

قهوه اسپشیالیتی، در کل فرآیند کشاورزی تا فنجان با استفاده از قهوه تک منشا اشاره دارد.                                                        

و همچنین به نحوه رست دادن قهوه و نحوه دم کردن و استخراج آن اشاره دارد.

این نوع قهوه‌ها را نباید با قهوه "مزه دار" یا "ممتاز" اشتباه گرفت. این کلمات اصطلاحات بازاریابی هستند و هیچ استاندارد مشخصی برای طعم و مزه قهوه ندارند.

مطابق با تعاریف SCA (انجمن تخصصی قهوه)، قهوه اسپشیالیتی "به دانه‌های قهوه سبز با بالاترین کیفیت گفته می شود که توسط صنعتگران واقعی در بالاترین پتانسیل طعم آنها بو داده شده و سپس به درستی استانداردهای تدوین شده سکا دم می شود."

این استانداردها شامل امتیاز بالاتر از ۸۰ امتیاز در مقیاس کیفیت و همچنین کیفیت عالی یا برجسته در عطر، طعم، اسیدیته ، یکنواختی دانه قهوه، شیرینی و در کل طعم بهتر از متوسط فنجان قهوه شما.

آنها در آب و هوای خاص و ایده آل پرورش می یابند و دلیل طعم‌های منحصر به فرد این نوع قهوه به دلیل ویژگی‌های خاص و ترکیب خاکهایی است که در آنها تولید می شود. که این امر باعث ایجاد یک طعم  کامل و بدون نقص در فنجان قهوه شما می شود.

عربیکا و روبوستا گونه‌های محبوب قهوه در جهان قهوه هستند، اگرچه فقط عربیکا قهوه‌های اسپشیالیتی محسوب می شود.           

چون باید در ارتفاع پرورش یابند، بنابراین کشورهایی که به تولید قهوه‌های خاص مشهور هستند عبارتند از: کلمبیا ، اتیوپی ، برزیل و اندونزی.

برگرفته شده از وبسایت: coffeereview

اما قهوه‌های اسپیشیالتی چه ویژگی هایی دارند که آن‌ها را خاص تر از قهوه‌های دیگر می کند ؟

۱- قهوه اسپیشیالتی، قهوه‌ای تک خاستگاه است تا کاملا یک دست باشند.                                                           
۲- از بهترین زیر گونه‌های قهوه هستند.                                                                                                                     
۳- در بهترین مناطق، با دقت بالا کشت و به صورت انتخابی دست چین می شوند و از بهترین روش‌ها برای فراوری گیلاس قهوه استفاده می شود.
۴- با دقت بالایی دانه‌های دیفکت (دانه‌های بی‌کیفیت و دارای ایراداتی چون تخمیر بیش از حد، خشکی بیش از حد، کپک زدگی و ...) از آنها جدا می شود به طوری که دیفکت‌های آنان به حداقل برسد. 
۵- با بهترین شیوه‌ها بسته بندی و صادرات می شوند.
۶- با دقت بالا و به طور کاملا تخصصی رست می شوند.

برگرفته شده از وبسایت: thespecialtycoffeecompany

 

  • مرتضی عزیزی
  • ۰
  • ۰

قهوه اوگاندا یکی از قهوه های مرغوب جهان بوده و بهترین محصول صادراتی کشور اوگاندا و یکی از مهم ترین محصولات کشاورزی و تجاری این کشور می باشد.

تاریخچه کشت قهوه در اوگاندا به اواخر قرن ۱۸ و اوایل قرن ۱۹ باز می گردد. بیش از نیم میلیون نفر از جعیت این کشور به صورت مستقیم با صنعت قهوه در ارتباط می باشند و میلیون ‌ها نفر دیگر نیز برای امرار معاش و تامین خانواده خود به این صنعت وابسته ‌اند.

کشت قهوه‌ اوگاندا اغلب در مزرعه ‌های کوچک و بومی انجام می شود و به سختی می توان مزرعه ای وسیع با میزان تولیدات انبوه را در این کشور پیدا کرد.

اوگاندا به عنوان دومین تولید کننده آفریقایی قهوه و هفتمین تولید کننده جهان قرار گرفته است. در این کشور هر دو نوع عربیکا و ربوستا کشت می شود.

جهت خرید قهوه با کیفیت می توانید به فروشگاه اینترنتی اوسکافه مراجعه کنید.

بیشترین قهوه تولیدی اوگاندا در اطراف دریاچه ویکتوریا کشت می شود. قهوه روبوستا اوگاندا در منطقه جنگلی کامپالا و هلال دریاچه ویکتوریا تولید می شود. قهوه عربیکا اوگاندا نیز در شرق این کشور و در کوهپایه ‌های کوه الگان و همچنین در غرب و در نزدیکی مرز کونگو می ‌روید.

قهوه ‌ای که با نام تجاری ووگار به فروش می‌ رسد در کوه‌ های غربی این کشور و ناحیه مرزی بین اوگاندا و کنگو می‌ روید. قهوه ‌ی بوگیشو، قهوه ‌ی مرغوب و محبوب دیگری است که در کوه پایه ‌های کوه الگان در نزدیکی مرز کنیا می‌ روید. قهوه‌ی بوگیشو از جمله قهوه ‌های عربیکای آفریقایی است که طعمی شرابی، همراه با رگه ‌هایی از طعم میوه ‌های مرکبات و توت ‌ها را داراست.

قهوه روبوستا ۹۴% کشت قهوه اوگاندا را به خود اختصاص می ‌دهد و معمولاً به صورت خشک فرآوری شده و از کیفیت بالایی برخوردار نیست. قهوه روبوستا اوگاندا معمولاً برای قهوه های فوری استفاده می شود. لازم به ذکر است که قهوه عربیکا در تولید و صادرات قهوه اوگاندا پیشرفت چشمگیری داشته است. قهوه عربیکا که ۶% تولید اوگاندا را به خود اختصاص داده، غالباً در مزارع کوچک کشت شده و روش فرآوری آن مرطوب است و کیفیت بسیار بالایی دارد.

یک فنجان قهوه ی اوگاندا، حاوی نوت هایی از اسیدیته شراب گونه آفریقای شرقی همراه با شکلات شیرین و بافت غنی است. قهوه اوگاندا دارای فوم مناسب، طعم دلچسب و اسیدیه ملایم می باشد.

این مطلب برگرفته شده از وبسایت ugandacoffeefederation می باشد.

  • مرتضی عزیزی
  • ۰
  • ۰

قهوه گانودرما چیست؟

قهوه گانودرما که به لاتین با نام Ganoderma Coffee شناخته می شود، نوعی دیگر از قهوه های فوری می باشد که حاوی عصاره قارچی به نام گانودرما است.

قارچ گانودرما کارکرد سیستم ایمنی را بهبود بخشیده و دردهای مزمن را درمان می کند و از شما در برابر سرطان محافظت می کند. همچنین از دیگر خواص این قارچ، کاهش استرس و افسردگی در افراد می باشد.

برای درست کردن قهوه گانودرما از مواد دیگری مانند: شکر، مکمل قهوه و گیاهان دارویی استفاده می شود.

قهوه گانودرما به نام های قهوه‌ی قارچ ریشی ( Reishi ) و لینگژی ( Linhzhi ) نیز شناخته می شود.

اگر شما هم قصد دارید تا قهوه با کیفیت خرید کنید، می توانید به فروشگاه اینترنتی قهوه اوسکافه مراجعه کنید.

خواص قهوه گانودرما

قارچ گانودرما دارای خواص بی ‌شماری است که توسط متخصصان مورد تایید قرار گرفته، اما با این حال هنوز آزمایش علمی برای اثبات خواص قهوه‌ی گانودرما صورت نگرفته است.

اما با تحقیق درمورد خواص قهوه و فواید قارچ گانودرما می‌ توان فواید قهوه گانودرما را به اثبات رساند.

برگرفته شده از وبسایت: verywellhealth

· داشتن مقادیر زیادی آنتی ‌اکسیدان در قهوه گانودرما، باعث تقویت سیستم ایمنی شده و به این دستگاه کمک می‌کند تا با ویروس‌ها و باکتری‌ها بجنگد. همچنین این ویژگی‌ ها باعث کاهش فشار خون بالا، تقویت کبد، رفع مشکلات ریوی و حفاظت از سیستم تنفسی و گردش خون می ‌شود.

· قهوه گانودرما به تقویت حافظه، کاهش تنش و تقویت تمرکز کمک نموده و در درمان بیماری‌ های آلزایمر و زوال عقل کاربرد دارد.

· قهوه گانودرما خواص آرایشی داشته و برای رفع عیوب پوستی مانند:‌ آکنه، جای زخم و خطوط مورد استفاده قرار می گیرد و در رفع آسیب ‌های ناشی از نور خورشید هم کاربرد دارد. همچنین پوست را مرطوب و شاداب نشان می‌دهد.

· دارا بودن ویژگی‌های آرامش ‌بخش در قهوه گانودرما، باعث رفع استرس شده و به درمان اختلالات خواب هم کمک می‌کند.

· همچنین برخی از افراد بر این باورند که مصرف قهوه گانودرما باعث پیشگیری از بیماری‌هایی مانند: دیابت، اختلالات شُش، بیماری‌های قلبی و حتی سرطان می‌شود.

عوارض جانبی مصرف قهوه گانودرما

مصرف کافئین زیاد باعث افزایش ضربان قلب و به ‌هم ‌ریختن نظم خواب می ‌شود. گزارش ‌های زیادی از ابتلای افراد به هپاتیت بعد از مصرف محصولات گاندورما ارائه شده است. یکی از این محصولات عصاره‌ی قارچ گاندورما و قارچ بادامی بوده است. محصول دیگری که باعث بروز هپاتیت شده بود، پودر قارچ گاندورما یا لینگژی بوده است. این پودر هم موجب ابتلا به نوعی خطرناک و کشنده از هپاتیت است.

گزارش ‌های دیگری حاکی از آن است که در مصرف این قارچ باید دقت فراوانی به کار گرفته شود، زیرا امکان مسمویت با آن وجود دارد.

برگرفته شده از وبسایت: verywellhealth

  • مرتضی عزیزی