عاشقان قهوه

۳ مطلب در خرداد ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

کلمه تلخ در صنعت قهوه، به کلمه‌ ای مخوف تبدیل شده است. اما چه چیزی باعث تلخ شدن قهوه می شود؟ آیا همیشه چنین چیزی بد است؟ با ما همراه باشید تا پاسخ سوالات خود را دریافت نمائید.

آیا تلخی واقعا بد است؟

تلخی همیشه چیز بدی نیست. در واقع، اگر قهوه شما هیچ تلخی نداشته باشد، ممکن است خیلی اسیدی یا شیرین باشد.

نکته اصلی تعادل است. مقدار کمی تلخی به تکمیل سایر طعم‌ها کمک می کند.

بنابراین بیایید نگاهی بیندازیم به اینکه تلخی واقعاً چیست؟

تلخی چیست؟

همه می توانند چشیدن طعم تلخ را به یاد بیاورند با این حال، در بسیاری از موارد ممکن است غذا یا نوشیدنی "تلخ" برای دیگران طعم تلخی نداشته باشد. این ویژگی یک سلیقه درک شده است، به این معنی که از فردی به فرد دیگر متفاوت است.

علم تلخی

مردم تصور می کردند که زبان به نوعی "نقشه طعم" تقسیم شده است، مناطق مختلف قادر به تشخیص شیرینی، شوری، ترشی و تلخی هستند. اما اکنون، ما می دانیم که طعم و مزه را می توان در تمام قسمت‌ های زبان چشید. این به این دلیل است که سلول‌ های حسی زبان حاوی پروتئین‌ های زیادی هستند.

این بدان معنی است که چقدر طعم تلخی یک قهوه به این ترکیبات برمی گردد، که به آنها ترکیبات فنلی گفته می شود.

دان قهوه تلخ

وقتی از تلخی در قهوه صحبت می کنیم، غالباً به رست دادن فکر می کنیم. اما برخی از قهوه‌ها بیش از بقیه تلخی ایجاد می کنند.

برای شروع، انواع دانه های قهوه روبوستا بسیار تلخ تر از انواع دان قهوه عربیکا است. به این دلیل که اسیدهای کلروژنیک و کافئین بیشتری دارد.

اسیدهای کلروژنیک در انواع دانه های قهوه روبوستا می توانند 10? از توده خشک را تشکیل دهند، و در کل 2? بیشتر از انواع دان قهوه عربیکا.

علاوه بر این، انواع دانه های قهوه روبوستا تقریباً دو برابر انواع دان قهوه عربیکا کافئین دارد.

فقط انواع قهوه روبوستا و عربیکا نیست که بر تلخی قهوه تأثیر می گذارد. در سال 2006، Adriana Farah  و Carmen Marino مطالعه‌ ای در مورد ترکیبات فنلی موجود در انواع قهوه روبوستا و عربیکا را در مجله برزیل فیزیولوژی گیاهی منتشر کرد. نتیجه گیری آنها به این شکل بود: "عوامل عمومی مانند گونه‌ ها و تنوع، درجه بلوغ و تا حدودی شرایط محیطی و روش‌ های کشاورزی، از عوامل مهم تعیین کننده ترکیب اسیدهای کلروژنیک در انواع دانه‌ های قهوه سبز است و همچنین بر ترکیب نوشیدنی نهایی تأثیر می گذارد."

آنها همچنین توجه خود را به مراحل رشد قهوه، به ویژه روش موسمی را جلب کردند. این روش، یک سنت هندی است که قهوه سبز را در معرض بادهای مرطوب موسمی قرار می دهد. مشخص شده است که هم اسیدهای کلروژنیک و هم تلخی  دانه قهوه را کاهش می دهد.

برگرفته شده از وبسایت: luckybelly

آیا رست دادن باعث افزایش تلخی می شود؟

در طول رست دادن قهوه، اسیدهای کلروژنیک شروع به از بین رفتن می کنند. اگرچه اسیدهای کلروژنیک مسئول تلخی قهوه هستند، اما در واقع تلخ نیستند. تا زمانی که فرآیند رست دادن، آنها را به chlorogenic acid lactones و phenylindanes تجزیه کند.

دکتر توماس هافمن محقق برجسته در سال 2007، نشان داد که فنیلیندان‌ها، همان عاملی هستند که تلخی را ایجاد می کنند. علاوه بر این، مقدار فنیلیندان‌ های موجود در انواع قهوه روبوستا و عربیکا، به نوع رست دادن مرتبط است.

رست‌های سبک تا متوسط مقدار بیشتری از لاکتون‌ های اسیدی دارند، که باعث ایجاد مزه تلخ دلپذیر قهوه" است. از طرف دیگر، رست‌های تیره تر، فنیلیندانان بیشتری دارند که باعث ایجاد "نوع تلخ طولانی و خشن" می شود.

بنابراین قهوه‌ های با رست سبک تا متوسط طعم تلخی کمتری دارند. اما هنوز حاوی آن عطرها و طعم‌ های کلاسیک قهوه‌ ای هستند که ما آنها را می شناسیم و آنها را دوست داریم.

چگونه می توان از دم کرده‌های کاملاً تلخ اجتناب کرد؟

آیا این به معنای این است که اگر انواع دان قهوه عربیکا را که کمی تفت داده شده است بخریم، می توانید از یک قهوه تلخ جلوگیری کنید؟ نه لزوما، نحوه عصاره گیری قهوه تاثیر زیادی برطعم نهایی فنجان شما می گذارد.

برای جلوگیری از تلخی، نباید بیش از حد قهوه خود را استخراج کنید. متغیرهای زیادی وجود دارد که بر استخراج تأثیر می گذارد. روش دم کردن، اندازه آسیاب، دمای آب، زمان دم کردن و ...  عوامل تاثیر گذار بر استخراج قهوه هستند، اما برخی از دستورالعمل‌ های کلی وجود دارد که می توانید آنها را دنبال کنید.

اول از همه، اطمینان حاصل کنید که اندازه آسیاب قهوه متناسب با دستگاه قهوه ساز شما باشد.

مورد بعدی، بررسی دمای آب است. هرچه آب گرمتر باشد، ترکیبات معطر و طعم دهنده با کارایی بیشتری استخراج می شوند.

زمان دم کشیدن نیز مهم است، اگر قهوه شما تلخی دارد، ممکن است مدت طولانی آن را دم کرده اید.

با این حال به یاد داشته باشید که استخراج یک تعادل ظریف بین همه این عوامل است.

برگرفته شده از وبسایت: thekitchn

  • مرتضی عزیزی
  • ۰
  • ۰

علاقه زیاد مردم به قهوه باعث شد تا شرکت واکاکو دستگاه قهوه ساز با قابلیت حمل آسان توسط افراد، برای درست کردن قهوه اسپرسو، تولید نماید. مینی پرسو محصول شرکت واکاکو در سال ۲۰۱۴ طراحی و ساخته شد. تولید مینی پرسو توسط شرکت واکاکو انقلاب بزرگی در صنعت قهوه ایجاد کرد. این محصول با هزینه ای کمتر از یک دستگاه برقی، قهوه اسپرسویی با غلظت و کرمای عالی تهیه می کند. شرکت واکاکو همواره به دنبال ارتقاء محصول فعلی بوده و در نهایت با الهام گیری از ایده های مشتریان خود و با کمک متخصصین خود، دستگاه اسپرسو ساز دیگری به نام نانوپرسو را تولید و روانه بازار کرد.

شما علاقمندان و عاشقان قهوه می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره "طرز تهیه قهوه اسپرسو با دستگاه" به سایت "فروشگاه اینترنتی اوسکافه" مراجعه نمائید.

در این مطلب قصد داریم تا شما را با تفاوت های این دو دستگاه اسپرسو ساز قابل حمل آشنا کنیم. اما در ابتدا توضیحات کوتاهی در خصوص مینی پرسو و نانوپرسو می دهیم تا بیشتر با این دستگاه ها آشنا شوید. پس در ادامه با اوسکافه همراه باشید.

نانوپرسو یکی از جدیدترین دستگاه های اسپرسو ساز می باشد که از یک سیستم پمپ جدید برای درست کردن قهوه اسپرسو استفاده می کند. شما با این دستگاه می توانید در هر مکان و جایی که هستید، از نوشیدن یک قهوه اسپرسو عالی لذت ببرید. کیفیت قهوه ای که شما با این دستگاه تولید می کنید، هیچ تفاوتی با دستگاه های بزرگ اسپرسوساز ندارد.

مینی پرسو یک دستگاه اسپرسوساز همراه کوچک بوده که برای استفاده از آن نیاز به برق و شعله گاز نداریم. برای تهیه قهوه با مینی پرسو فقط کافی است قهوه و آب جوش را در داخل مخزن مخصوص خودشان ریخته و سپس پیستون دستگاه را آزاد کرده و شروع به پمپ کردن نمائید.

دستگاه نانوپرسو در حالت کلی دارای شباهت زیادی با مینی پرسو است. به طور کلی می توان گفت که هر دو دستگاه دارای عملکرد یکسانی می باشند و از آن ها برای درست کردن قهوه اسپرسو استفاده می شود.

تفاوت های مهم این دستگاه های قهوه ساز عبارتند از:


۱- نانوپرسو کوتاه تر و سبک تر از مینی پرسو است.

۲- با وجود اینکه نانو پرسو کوچک تر از مینی پرسو است، اما مخزن آب آن بیشتر شده و امکان تهیه دو شات اسپرسو را می دهد.

۳- فشار بار مینی پرسو ۱۶ بار بوده و فشار بار نانوپرسو ۱۸ بار، یعنی در نانوپرسو به فشار دست کمتری برای پمپ کردن نیاز داریم.

۴- برای تمیز کردن هر دو دستگاه، نیازی به شست و شوی آن ها نداریم. کافیست آن ها را با استفاده از یک فرچه نرم و به همراه دستمال تمیز، پاک کنید. اما تمیز کردن نانوپرسو راحت تر از تمیز کردن مینی پرسو می باشد. زیرا نانوپرسو قابلیت جدا شدن قطعات از هم را دارد.

امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشین.

منبع این مقاله وبسایت wacaco می باشد.

  • مرتضی عزیزی
  • ۰
  • ۰

نمی دانید چگونه قهوه را بدون دستگاه قهوه ساز درست کنید؟

ایرادی نداره، چون ما قصد داریم در این مقاله چند روش آسان برای درست کردن قهوه، بدون نیاز به قهوه ساز به شما آموزش بدیم.

برای تهیه یک فنجان قهوه نیازی به قهوه ساز ندارید. اگر می خواهید روش‌های جدیدی برای دم کردن قهوه امتحان کنید، حتماً این مقاله را تا انتها بخوانید.

۱. روش گاوچران

قهوه اغلب توسط اهالی غرب وحشی استفاده می شد و شما احتمالاً "روش گاوچران" را در فیلم‌ها دیده اید. اما این روش واقعا چگونه کار می کند؟

این روش تهیه قهوه برای کسانی که در کمپ می روند یا از مکالمه در کنار آتش لذت می برند ایده آل است که می توانند یک فنجان قهوه خوب، گرم و قوی برای خود دم کنند.

قهوه را می توان، با هر نوع منبع حرارتی، هر نوع کتری و یا قابلمه، آب و قهوه آسیاب شده تهیه کرد.                               

برای تهیه قهوه به روش گاوچران، مراحل زیر را دنبال کنید.

 - ابتدا ظرف مورد نظرتان را با حدود یک و نیم برابر پودر قهوه‌ای که قصد نوشیدن آن را دارید، با آب پر کنید.

- سپس آب سرد را روی حرارت متوسط گرم کنید.

- صبر کنید تا آب جوش بیاید، سپس قهوه را به آن اضافه کنید. مقدار قهوه مناسب برای یه فنجان قهوه دو قاشق غذاخوری است.

- ظرف را از روی حرارت برداشته و درپوش آن را بگذارید. مهم است که حدود ۵ دقیقه صبر کنید تا قهوه در آب غوطه ور شود.

- درپوش را بردارید. سپس قهوه را به آرامی درون یک فنجان بریزید. می توانید از ملاقه یا فیلتر استفاده کنید.

با استفاده از این روش ساده می توانید یک فنجان قهوه با طعم عالی داشته باشید.

برگرفته شده از وبسایت: homegrounds

۲. از صافی استفاده کنید

فقط به این دلیل که قهوه ساز ندارید، دلیل نمی شود تا از لذت نوشیدن یک فنجان قهوه با کیفیت محروم شوید. اگر صافی دارید، این مراحل را برای دم کردن یک فنجان قهوه دنبال کنید.

- ابتدا آب را گرم کنید. می توانید از هر گزینه موجود استفاده کنید.

- دستمال را روی فنجان قرار دهید.

- به مقدار لازم روی دستمال پودر قهوه بریزید.

- در ادامه مقداری آب جوش را بر روی پودر قهوه ریخته تا نمناک شود. یک دقیقه صبر کنید تا کاملا خیس بخورد.

- سپس به آرامی آب جوش را بر روی دستمال بریزید، در این مرحله باید مراقب باشید تا مقدار آب از فیلتر بالاتر نزند.

- قهوه شما آماده است. دستمال را از روی فنجان برداشته و قهوه را نوش جان کنید.

۳. استفاده از کیسه قهوه

این یکی از روشهای ابتکاری برای تهیه قهوه است. این یکی از روشهای مورد استفاده در اروپا در قرن ۱۷ و ۱۸ است.

شما به یک فیلتر قهوه و همچنین مقداری نخ نیاز خواهید داشت. شما یک کیسه قهوه درست می کنید، درست مانند یک کیسه چای، که می توانید قهوه خود را بدون قهوه ساز درست کنید.

- ابتدا به مقدار مورد نیاز قهوه را داخل فیلتر بریزید. سپس فیلتر رو محکم نموده به طوری که یک کیسه ی پر از قهوه ی آسیاب شده داشته باشید.

- سپس درب فیلتر قهوه را با استفاده از نخ محکم گره بزنید، دقیقا مانند چای کیسه ای.

- آب جوش را داخل فنجان ریخته و فیلتر را داخل آن قرار دهید.

- حدود ۵ دقیقه فرصت دهید تا قهوه کاملا دم بکشد.

- فیلتر را از فنجان خارج کنید، فیلتر قهوه را دور بریزید. چون این فیلترها یک بار مصرف می باشند.

قهوه شما آماده است نوش جان.

۴. استفاده از فرنچ پرس

در بین ابزارهای دم آوری قهوه، فرنچ پرس یکی از محبوب ترین‌ها و در عین حال ساده‌ترین وسیله‌های تهیه قهوه است.           

فرنچ پرس یک ابزار ساده برای دم کردن قهوه، چای، چای سبز و انواع دمنوش است. قهوه ی تهیه شده با فرنچ پرس، از طعمی عمیق و بویی قوی برخوردار است.

مراحل درست قهوه با فرنچ پرس:

- ابتدا به ازای هر نفر که می خواهید قهوه دم کنید، یک قاشق غذاخوری قهوه با میزان آسیاب درشت را داخل فرنچ پرس بریزید.

- به میزان مورد نیاز آب را گرم کنید.

-  حال مقداری کمی از آب جوش را داخل فرنچ پرس ریخته تا قهوه کمی خیس شود، سپس به مدت سی ثانیه صبر کنید.

- در ادامه آب باقی مانده را داخل فرنچ پرس بریزید.

- در این مرحله ترکیب پودر قهوه و آب را با استفاده از یک قاشق چند بار هم زده و درب فرنچ پرس را بگذارید و به مدت ۵ دقیقه صبر کنید تا قهوه کاملا دم بکشد.

- اهرم فیلتر فرنچ پرس را به ‌آرامی از بالا به پایین فشار داده تا قهوه را فیلتر نماید، قهوه شما آماده سرو است.

برگرفته شده از وبسایت: illy

۵. قهوه فوری

کسانی که نیاز دارند قهوه را صبح (یا حتی نیمه شب) وارد بدن خود کنند آن هم بدون دستگاه قهوه ساز، قهوه فوری یک گزینه مناسب است.

قهوه فوری نوع دیگری از قهوه آسیاب شده است. این ماده در مقایسه با انواع دیگر قهوه دارای بافتی بسیار خشک است. مراحل درست کردن قهوه فوری:

- ابتدا آب را بجوشانید.

- به مقدار دلخواه قهوه فوری را در فنجان دلخواه خود بریزید.

- سپس آب داغ را روی  آن بریزید. چند دقیقه فرصت دهید تا قهوه کاملا حل شود، بنابراین عطر و طعم آن قوی تر است.

۶.  استفاده از مایکرو ویو

کارهای که لازم است برای دم کردن قهوه به این روش انجام دهید به این صورت می باشد:

- یک لیوان قهوه مناسب مایکروویو را با آب پر کنید. حداقل دو دقیقه در مایکرو ویو قرار دهید.

- سپس، قهوه را به داخل لیوان آب جوش اضافه کنید، و با قاشق آن را هم بزنید.

- به مدت ۵ دقیقه اجازه دهید تا قهوه کاملا دم بکشد.

- قهوه شما آماده است، می توانید قهوه را از صافی رد کرده و نوش جان نمائید.

برگرفته شده از وبسایت: fullcoffeeroast

۷. استفاده از موکاپات

موکاپات یا قوری قهوه ساز اسپرسو، یکی از محبوب ‌ترین ابزار و وسایل تهیه قهوه است. به راحتی می توانید با استفاده از این ابزار، قهوه با کیفیت عالی تهیه نمائید.

- برای تهیه قهوه با استفاده از موکاپات ابتدا بخش‌های مختلف موکاپات را از هم جدا نموده و سپس آب سرد را در مخزن آب (بخش پایینی) و تا زیر سوپاپ بریزید.

- سپس پودر قهوه آسیاب شده را در بخش فیلتر یا سبد بریزید و سطح آن را با قاشق صاف نمائید و آن را  بر روی مخزن آب قرار دهید.

- در پایان محفظه قهوه را هم بر روی مخزن آب قرار داده و با چرخاندن آن موکاپات را بسته و آن را روی شعله ملایم دهید.

- کافیست اندکی صبر کنید تا قهوه از استوانه بخش بالایی موکاپات بیرون بیاید، پس از بالا آمدن کامل قهوه در مخزن بالایی، می توانید آن را در فنجان ریخته و نوش جان نمائید.

  • مرتضی عزیزی